Mercedes-Benz confirmă oficial lansarea unui pick-up

De câţiva ani se tot zvoneşte despre lansarea unui pick-up premium din partea celor de la Mercedes-Benz. Încă nu se cunosc foarte multe detalii despre viitoarea camionetă a nemţilor dar ştim sigur că va fi lansat în anul 2018 şi că principalul său competitor va fi Volkswagen Amarok.

mercedes-benz-premium-pickup-truck-officially-confirmed-1-ton-model-with-93757_1

Lăsând la o parte bestia neîmblânzită G 63 AMG 6×6 care pare mai degrabă că a fost gândită pentru a-i da roverului Curiosity un troliu de ajutor, viitorul pick-up de la Mercedes-Benz va fi un debut al nemţilor în acest segment în care regăsim VW Amarok, Toyota HiLux, Isuzu D-Max sau Ford Ranger.


Aşa cum spuneam şi mai sus, nu ştim prea multe informaţii aşa că nu ne rămâne decât să speculăm pe baza a ceea ce ne-au oferit oficialii Mercedes-Benz şi anume o singură poză a conceptului ce ne face să suspinăm şi să aşteptăm cu nerăbdare următoarele comunicate din Stuttgart. Să fie oare aceasta o schimbare a strategiei Mercedes pentru a intra mai mult pe piaţa americană, dominată clar de pick-up-uri mari şi luxoase precum Cadillac Escalade? Sau pur şi simplu designerii nemţi s-au plictisit de desenat limuzine şi s-au gândit că nu ar strica o utilitară premium în portofoliul mărcii?

Oare dacă îşi va lua viza de State şi va ajunge peste ocean, va fi apreciată de americani, care se ştie că sunt înnebuniţi după camionete mari şi puternice? Sau va fi un atac la orgoliul naţional şi utilitara noastră va rămâne cu motoare de 2 litri şi îşi va face veacul pe bătrânul continent? Pentru răspunsul la aceste întrebări mai avem de aşteptat 3-4 ani de zile. Eu unul sunt nerăbdător să mă urc la volanul maşinii şi să văd dacă îşi păstrează luxul caracteristic mărcii şi dacă totodată îşi va onora statutul de utilitară 4×4.

Pentru moment compania germană spune că maşina se va adresa ţărilor din America Latină, Africa de Sud şi Europa însă şi Australia poate fi o piaţă de desfacere profitabilă întrucât 15% din totalul de maşini vândute acolo sunt camionete.

Aşa cum a precizat Mercedes şi probabil aţi observat şi voi, lumea începe încet-încet să se îndepărteze de bine-cunoscutele SUV-uri făcute mai mult pentru oraş decât pentru o aventură pe macadam şi să îşi îndrepte atenţia către aceste pick-up-uri care fac un compromis între confort şi abilităţi off-road. Chiar înainte de a mă interesa în mod special de acest segment auto am început să remarc pe străzile noastre tot mai multe camionete şi nu doar ca maşini de serviciu ci şi ca maşini personale. Se pare că oamenii cu un statut social câştigat pe merit încearcă să se desprindă de reputaţiile unor maşini precum X5 sau ML, prin geamurile cărora observi la semafor şapca albă iar ţie îţi tremură maşina mai ceva ca la cutremur, pe ritmuri arăbeşti. Aşa că încep să se intereseze, descoperă camionetele şi le surâde ideea, în pofida compromisului dintre confortul unei maşini de familie şi un pick-up gata să-ţi ducă toată casa în benă, până în vârful muntelui, prin toate hârtoapele posibile. După un test-drive scurt cu Isuzu D-Max prin oraş pot spune că pasagerii din spate vor avea să-ţi reproşeze că nu ocoleşti gropile sau că pui frâne prea agresive, deşi tu faci tot posibilul să mergi cât mai confortabil. Rămâne de văzut dacă Mercedes-Benz va veni cu idei revoluţionare privind sistemul de suspensii de pe spate, eu unul (şi sunt sigur că nu numai eu) aş fi încântat ca Mercedes-Benz să vină cu o idee revoluţionară pentru suspensiile care fac drumurile lungi un calvar pentru cei de pe banchetă.

Chiar dacă va ieşi un pick-up în adevăratul sens al cuvântului, o maşină gata să ducă la bun sfârşit orice încărcătură şi care nu se sperie când urci până la cabana din vârful Predealului cu bena plină de lemne, sunt convins că fiind sub emblema Mercedes-Benz, nu va duce lipsă de calitatea şi rafinamentul unui S-Class, care este una dintre cele mai apreciate maşini din clasa sa.

Acestea fiind spuse, tare sunt curios cum vor reuşi cei de la Mercedes-Benz să îmbine muşchii lui Hulk cu fineţea Văduvei Negre şi cum va arăta copilul lor, dar mai ales, cum se va comporta atât în oraş cât şi în afara sa.

Reclame

Posted on 01/04/2015, in Ştiri and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: